Welkom bij van Rooijen & van Dijk.nl

Vieze, smerige vlekken op de gevel? Ziet de gevel er verouderd uit of vallen de voegen er uit? Vraag van Rooijen & vanDijk.nl voor informatie en advies.

Is het alleen nodig om de gevel technisch te reinigen (met heet water onder druk) of is zandstralen noodzakelijk. De oude voegen verwijderen we, de gevel wordt afgespoeld en nieuwe voegen brengen we aan. Om de gevel in goede staat te behouden en vochtwerend te maken impregneren we de gevel tot slot. Ook voor nieuwbouw is het aan te raden om de gevel technisch te reinigen en te impregneren. Bekijk ook de foto’s voor bijvoorbeeld totale gevelrenovatie. Stralen, voegen uithakken, technisch reinigen, platvol voeg en impregneren.

Werkzaamheden die wij uitvoeren:
  • De oude voeg uitslijpen of uithakken
  • De gevel reinigen door middel van stralen
  • De gevel afspoelen / technisch reinigen
  • Nieuwe voegen aan brengen, platvol-, knip- of snijvoeg
  • Metselwerk. Kapotte stenen vervangen
  • De gevel impregneren. Dit is vochtwerend
  • Schoonmaken en opruimen
  • Graffiti verwijderen
  • Kitwerk
Ga met de muis over 1 van onderstaande werkzaamheden voor een afbeelding en extra uitleg.


Hakken of slijpen van de voegen
Het oude voegwerk kunnen wij verwijderen dmv het uithakken of uitslijpen van de voeg. Wij hakken met de juiste diepte zonder de stenen te beschadigen.

Stralen
Om alle aanslag en zelfs verf van de gevel te verwijderen is stralen noodzakelijk. Hiervoor gebruiken we een turbo straalsysteem.

Met olivinezand, lucht en water wordt de gevel weer als nieuw. Met het straalsysteem kunnen we de juiste druk voor de stenen regelen. Olivine zand is zeer fijn zand afkomstig uit Noorwegen, wat de gevel niet zal beschadigen. Door het gebruik van water wordt stofvorming voorkomen. De vloer beschermen we met zeil en rondom de steiger hangen we netten. Dit om verdere overlast en verspreiding van zand en water te voorkomen.

Een milieu vergunning is in de meeste gevallen nodig. Deze wordt door van Rooien & van Dijk.nl via de gemeente aangevraagd.


Hoge druk reinigen / technisch reinigen
Nadat de gevel is gestraald moet het achtergebleven zand onder hoge druk van de gevel gespoten worden met een druk van 200 bar. Dit laat de gevel er weer als nieuw uitzien. Voordat nieuwe voegen worden aangebracht is het ook nodig om technisch te reinigen. Alle losse deeltjes en viezigheid worden verwijderd zodat er een schone ondergrond ontstaat. Ook kunnen we met heet water en klinkerreiniger bijvoorbeeld witte vlekken; zoutaanslag verwijderen.

Voegwerk
U kunt kiezen uit verschillende kleuren voegen. Bijvoorbeeld: lichtgrijs, donkergrijs, zwart of beige. Gewone platvol voeg maar ook snij- en knipvoegwerk leveren wij.

Voegreparatie
Als kleine stukjes voegwerk beschadigd zijn kan het voldoende zijn om alleen die stukjes opnieuw te voegen.

Metselwerk
Als een steen ernstig beschadigd is door bijvoorbeeld vocht of vorstschade is het nodig de steen te vervangen. Wij hakken de steen uit en plaatsen een nieuwe steen.

Impregneren
Nadat de gevel is gereinigd raden wij aan om de gevel te impregneren. De gevel wordt vochtafstotend. Water en vuil zal de gevel niet binnen dringen. Het is dampdoorlatend, kleurloos, het voorkomt vorstschade van de gevel en doordat de gevel droog blijft is er geen energie verlies.