Over Voegwerk

Het voegwerk van uw woning kan door bijvoorbeeld wind, zon en regen gaan slijten, afbrokkelen of scheuren. Slecht voegwerk zorgt ervoor dat uw woning er minder mooi uitziet en kan problemen opleveren, zoals slechte isolatie. Bescherm de waarde van uw woning en voorkom meer problemen door uw voegwerk op tijd te laten herstellen door een ervaren gevelwerkspecialist.

voegslecht                                                           spijker

Verschillende soorten voegwerken

Er zijn verschillende soorten voegwerken die passen bij een verschillend type woning. Uw voegwerk kan door een vakman in de huidige stijl worden hersteld, maar u kunt ook kiezen voor een nieuwe uitstraling van het voegwerk. Het is slim om de de gevel te laten impregneren wanneer uw voegwerk is gerenoveerd. Dit beschermt uw gevel tegen zure regen en andere externe factoren.

Voegwerk herstellen

Heeft u een scheur in de gevel? Dan kan deze in de meeste gevallen hersteld worden. Het voegwerk rond de scheur wordt weggehaald. Er worden dan chemische ankers (ook wel wokkels) aangebracht. De steen wordt opgevuld in dezelfde kleur als de rest.

Voegwerk renoveren

Als het voegwerk van uw woning gerenoveerd moet worden, verwijdert van Rooijen en van Dijk het bestaande voegwerk. Wij kunnen dit eruit slijpen of uithakken. Daarna brengen wij nieuw voegwerk aan in de gevel.

Copyright © 2013. Hans vd Berg